LYME-KÓR MENTES MAGYARORSZÁGOT ALAPÍTVÁNY

Célok és tevékenységek:

A Lyme-kór mentes Magyarországot Alapítványt azért hoztuk létre, hogy tisztába tegyünk minden, a kullancsok okozta betegségekkel kapcsolatos félreértést és szakszerű információt nyújtsunk mindenki számára.

A Lyme-kórról számos tévhit kering és nagyon kevesen vannak vele tisztában, hogy honnan ered valójában ez a betegség, mik az elsődleges tünetei, vagy miként lehet kezelni azokat.

Célunk felhívni a figyelmet a kullancsok okozta megbetegedések veszélyeire és a preventív megoldásokra, amelyekkel elkerülhető a kullancs-csípés, a Lyme megbetegedés forrása. A kullancsok a Lyme-kóron kívül sok más veszélyes betegséget terjeszthetnek, melyek könnyen félre diagnosztizálhatóak, ezért fontos, hogy odafigyeljünk rájuk, hiszen nem csak az erdőben vagyunk veszélyben, találkozhatunk velük akár a városi parkokban is.

Éppen ezért feladatunknak tekintjük, hogy széleskörű információt nyújtsunk azok számára, akik szeretnének tisztában lenni a kullancsok által okozott betegségekkel és azok veszélyeivel, illetve felhívjuk a figyelmüket a megelőzés fontosságára, hiszen megfelelő odafigyeléssel és óvintézkedésekkel ezek a betegségek megelőzhetőek!
Különböző online kampányokat indítunk edukációs céllal és orvos-szakértők bevonásával, hogy átadhassuk a leghitelesebb tanácsokat.

A hatékony megelőzés érdekében összeszedjük az elérhető védekezési módokat, melyeket kiegészítünk az utóbbi években megjelent legújabb technológiákkal.

Alapító tag:

Kiss Dániel parazitológus